i am not weird. i am limited edition.

despre raw

COSMOPOLITAN: Care sint motivele pentru care recomanzi si altora un asemenea stil alimentar?
UNA CULUNA: :-))))))))) E ca si cum te-ntreaba cineva: "ai de ales intre doua variante: varianta A: te simti batrana, urata, depresiva, lipsita de energie, fara chef de viata si nesigura si varianta B: te simti tanara, energica, fumoasa, verde, plina de pofta de viata si Sti cu S mare ca n-ai sa te imbolnavesti niciodata, ca ai sa fi o bunica vesela si cocheta, imbaindu-te in apa rece a oceanului in zori avand certitudinea ca n-ai sa racesti niciodata; ce varianta alegi? :-)

[...]Pentru alti oameni, pentru multi dintre prietenii mei, schimabrea incepe mai cu manusi, incep prin a elimina carnea, apoi toate produsele animale, apoi trec la 51% din orice masa crud, apoi la 80%, unde raman un numar de ani. E si asta o varianta, atata vreme cat functioneaza…[...]


eu as alege cam aceleasi cuvinte sa exprim modul in care alegem sa traim acum. suntem pe drumul cel bun, am ajuns la 51% brusc pentru ca m'am hotarat ca nu mai vreau altfel, mai ales ca a venit primavara si ne e mult mai usor. in loc de despre mine - Bucurie, Bunastare, Hrisca

o explicatie mult mai clara stiintific:

VALOAREA HRANEI in nutritia animala si umana, este dependenta in majoritate de compozitia sa chimica. Nutrientii esentiali ai mincarii sint proteinele, carbohidratii, grasimile, mineralele si vitaminele. Hormonii si enzimele joaca de asemeni un rol de o anumita importanta. Aplicarea caldurii substantelor vegetale sau animale tinde sa produca schimbari majore in compozitia chimica a acestora.

ENZIMELE: Prezenta enzimelor determina "viata" mincarii. Enzimele sint catalizatori produsi de celulele vii ale tesutului vegetal sau animal, cu scopul de a facilita procesele chimice necesare celulelor pentru a-si continua existenta ca forta vie. Cind enzimele unei seminte sint distruse, saminta si-a pierdut puterea de germinare, si este descrisa ca "moarta". Cu adevarat, statutul de "viu" sau "mort" in toate mincarurile poate fi definit in functie de prezenta enzimelor. Unele din cele mai comune enzime gasite in hrana vie sint proteaza, lactaza, lipaza, diastaza, catalaza, salolalaza, peroxidaza, aldehidaza, fosfataza si amilaza. Este de retinut ca toate enzimele sint sensibile la caldura. Cu adevarat, ele sint distruse la temperaturi care au un efect minor asupra unor minerale si vitamine. Distrugerea enzimelor incepe la circa 118 grade Fahrenheit (48 de grade Celsius), si pina cind temperatura atinge 140 grade F (60 grade C), toate enzimele au fost pierdute. Astfel, chiar si temperaturile relativ scazute folosite in pasteurizarea laptelui sau gatirea altor mincaruri prin cele mai avansate metode de "incalzire minora", distrug toate enzimele disponibile in hrana. Cum toate reactiile chimice din materia vie sint controlate de enzime, distrugerea enzimelor in timpul procesului de gatire scade calitatea hranei si o face astfel inadecvata sustinerii vietii in organismul uman.

Compozitia chimica a hranei vii - citat din cartea “Elixirul Vietii” de Arnold De Vries. de pe acelasi blog

Niciun comentariu: