i am not weird. i am limited edition.

de pofta, in loc de croque madame

pentru ca tot am visat in ultimele saptamani la un croque madame - neaparat ca ala de la Hilton ca oricum altul nu stiu, am cedat astazi dimineata si mi-am facut pofta. bineinteles in baza noilor criterii dupa care imi fac toate poftele lately: putin si modificat cumva sa nu fie chiar porceala. asa am facut ieri si cu niste paste carbonara, la care care iarasi am visat aproape o luna pana sa-mi acord concesia asta...branza de burduf in loc de parmezan, o bucatica mica mica de costita afumata, oua de prepelita si tagliatelle din grau spelta de la Petras Bio.
astazi dimineata, cu resturile de branza si ou, ma pornisem spre niste oua Benedict cu sosul ala demential de unt, dar de lene le-am aruncat pe toate peste o ciabata cu masline la cuptor si am rezolvat problema elegant langa o salata simpla de rucola cu masline. ce se vede in poza este mic dejun de pus pofta in cui pentru doua persoane. din chestii dinastea nu trebuie sa te saturi niciodata, mai ales ca am aruncat si niste unt pe acolo ca sa fiu sigura ca-mi sar toate croqurile din cap.




reteta:
- o ciabata potrivita taiata in 4, unsa cu unt pe toate partile ca altfel se lipeste, aranjat totul intr-un capac de vas yena (in cazul meu) ca sa se poata scurge toate cele in voie fara sa plangi dupa ele
- oua cate vrei peste paine (alea mici nici nu le-am mai numarat, in principiu masura e 1 ou gaina = 4 oua de prepelita)
- dupa cateva minute la cuptor mai adaugi peste niste felii de rosii, eventual niste masline, ceva oregano si piper
- la sfarsit arunci in voie branza de care-ti place, da aia de burduf/framantatat e perfecta pentru ca nu mai trebuie sa folosesti deloc sare. in voie, in cazul de fata, a insemnat cam 20g.

Niciun comentariu: