i am not weird. i am limited edition.

of, mai mama....daca ai fi stiut de atunci!

"Alimentatia ne influenteaza in mod decisiv sanatatea, iar copiii nostri nu trebuie sa plateasca ignorarea acestui adevar de catre parinti. Imi doresc ca atunci cand Petru si Pavel vor fi maturi si vor percepe beneficiile pe termen lung ale educatiei alimentare pe care au primit-o de la mine sa citesc in privirea lor albastra: “Multumesc, mama!” in loc de “Mama, daca as fi stiut atunci …”

si nepotica mea care raceste atat de grav de cate 3-4 ori pe iarna incat de fiecare data are nevoie de tratament cu antibiotice...ce vina are? :( ce vina are ca bunica ii da din dragoste pui cu smantana pentru ca nu stie mai bine?


cititi va og acest articol excelent si captivant despre importanta educatiei alimentare a parintilor, pe blogul meu preferat de mama - cel al Cristelei Georgescu. contine pe langa o reteta absolut delicioasa de tort pentru copii (incepand cu 7 luni!) si recomandari privind meniul zilnic al unui copil vegetarian, plus multe multe alte indicatii catre resurse de informare pretioase.

"Scopul pentru care ar trebui sa mancam este promovarea sanatatii, mai ales cea pe termen lung. Pe primul loc in cauzele imbolnavirii se afla ignoranta fata de nutritie si abordarea ei in mod superficial (Dr. Colin Campbell). Sistemul actual incurajeaza mai curand confuzia publica si revendicarile unui singur nutrient privit in mod izolat (gen calciu, fier, proteine, vitamina B12, acizi grasi esentiali, etc), decat o recomandarile pentru o dieta integrala. Dezbaterile pe teme de sanatate publica din ziua de azi au foarte putin a face cu ceea ce ne imbolnaveste si mult mai mult cu partea de asigurari de sanatate. Cel mai ignorat adevar stiintific despre sanatate este ca o dieta alcatuita din alimente integrale, de origine vegetala poate preveni si, in multe cazuri opri din evolutie si chiar anula boli de inima, diabet, cancer, obezitate si alte boli cronice. “Din pacate, descoperirile stiintifice legate de dieta si boala sunt marginalizate de puterea politica a intereselor comerciale masive si reciproc avantajoase – carnea, lactatele, zaharul, medicamentele si chirurgia.” (Dr. Colin Campbell, Dr. Caldwell B. Esselstyn Jr., San Francisco Chronicle, March 17, 2009)."

Niciun comentariu: