i am not weird. i am limited edition.

Prajitura cu dofleac

Un chec moale, delicios si vegan- rasfat la micul dejun de weekend.

Ingrediente: pentru o forma de tort de 26cm, cu mentiunea ca atunci cand gatesc nu prea masor exact, drept pentru care cantitatile sunt aproximate. L-am facut duminica dimineata in graba pentru cursantii Dittei la cursurile de nastere cu blandete si calm (Hypnobirthing).
A fost perfect atat pentru burticile sanatoase de mamici cat si pentru cele nesanatoase ale taticilor :))

- dovleac ras 3 cani
- 2-3 banane
- intre 6 - 12 curmale
- pulpa de migdale 2 cani
- lapte de cocos / migdale 1 cana
- cam 1 cana de gris si putina faina integrala
- ulei de cocos -o cescuta
- stafide/ prune uscate; nuci/alune tocate, toate hidratate
- seminte de floarea soarelui hidratate
- pudra de roscove 1/2 cana
- nucsoara / scortisoara / coaja rasa portocala / vanilie
- praf de copt bio (de la DM)

Dittei ii ramasese multa pulpa de migdale de la laptele pe care-l pregateste micutilor la gradinita, asa ca m-am lafait atat la briosele de sambata, cat si la chec; poate fi inlocuita cu fulgi de ovaz macinati. 

Metoda: Bananele, curmalele si aromele se paseaza la blender, se adauga laptele si uleiul apoi doar cu lingura de lemn dovleacul, pe rand grisul sau fulgii, pudra de roscove, praful de copt stins cu putina zeama de lamaie si orice seminte, nuci sau fructe uscate alegi - pe modelul ce ai prin casa.
Se amesteca cu miscari largi, nu foarte mult, consistenta este destul de groasa la fel ca pentru briose. Forma de tort cu hartie de copt, unsa ulei de cocos. 20-25min la 200grade, sau pana iese scobitoarea uscata.
Prajitura este moale, nu se pufoseste ca la un chec cu bomba cu oua de aceea unii oaspeti pot crede ca e crud. E aproape mai degraba de consistenta prajiturii cu mere rase, gris si nuca macinata - un deliciu al copilariei mele.

Cu drag, pentru la multi ani de 6 luni LuMina!

Niciun comentariu: